www.4Iasi.ro

Stiri, economie, politică, mass-media, dezbateri, controverse, rapoarte, ştiri de ultima ora, informatii politice, ştiri economice din Romania, ultima ora de stiri, actualităţi, titluri de ziar, ştiri internaţionale, stil de viata, moda, sport, horoscop, auto

Timp de trei zile, strada Vasile Pogor va aparține copiilor

Pentru trei zile, parcul din faţa Muzeului Naţional al Literaturii Ro­mâne in Iaşi va deveni loc de joacă, de demonstraţii de dans, lectură sau concerte. Aceste activităţi vor avea loc în cadul evenimentului intitulat „Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii“.

Evenimentul, aflat la cea de-a 4-a ediţie, va avea loc în perioada 2-4 iunie în grădina Mu­zeului „Vasile Pogor“ şi pe strada Vasile Pogor din Copou, care va fi închisă circulaţiei în intervalul orar 12:00-20:00. Participanții la eveniment vor putea lua parte la ateliere de îndemânare, gastronomice, de orientare în natură, vor putea să picteze sau să poarte con­versaţii în limbi străine.

Față de alte ediții, anul acesta va avea loc o serie de concursuri de cultură generală pe teme de istorie a românilor pentru copii, concursuri de desenat şotroane pe asfalt, concursuri de dans, organizatorii pregătind şi o serie de activităţi pentru părinţi.

Până la începerea evenimentului, pă­rinţii pot participa pe pagina de facebook a Muzeului Naţional al Literaturii Române la câteva concursuri pentru părinţi şi copii care au drept premii titluri din literatura pentru copii, dar şi jocuri şi jucării. La ediţiile din anii trecuţi au participat peste 8.000 de copii, atât la atelierele organizate, dar şi la concertele şi concursurile din perioada evenimentului.

Cea de-a IV-a ediţie a „Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi dis­tracţii“ este organizată în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei şi beneficiază de sprijinul Primăriei Iaşi şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Participarea este gratuită la toate activi­tăţile.

Category: Iasi News, Stiri