www.4Iasi.ro

Stiri, economie, politică, mass-media, dezbateri, controverse, rapoarte, ştiri de ultima ora, informatii politice, ştiri economice din Romania, ultima ora de stiri, actualităţi, titluri de ziar, ştiri internaţionale, stil de viata, moda, sport, horoscop, auto

Terenurile de sport ale școlilor rămân închise pe perioada verii

Reprezentanţii ISJ Iaşi au răpit orice șansă tinerilor dornici să facă sport pe terenurile școlilor în timpul verii de a le folosi pe perioada vacanței. De vină ar fi atât lipsa personalului de supraveghere pe această perioadă, cât și faptul că nimeni nu ştie dacă aceste persoane ar trebui plătite din bugetul primăriei ori al şcolilor. ISJ Iaşi a mai invocat posibilele pagube asupra patrimoniului şcolii, care ar putea surveni în timpul folosirii nesupravegheate a terenurilor de sport din incinta unităţilor de învăţământ.

„Sunt numeroase solicitări pentru folosirea terenurilor de sport al şcolilor, în special în municipiul Iaşi. Am văzut o declaraţie în care se spunea faptul că dacă aceste terenuri ar rămâne deschise, s-ar aduna adolescenţi care consumă alcool sau care fac alte activităţi. Din punctul meu de vedere nu este un argument care să stea în picioare. Avem exemple în Suceava, Oradea şi Cluj unde s-au găsit soluţii astfel încât să rămână deschise terenurile de sport ale şcolilor. Ba mai mult, problema la ei este că au solicitări ca terenurile să fie deschise pe o perioadă mai lungă de opt ore”, a declarat prefectul Marian Şerbescu.

Inspectorul şcolar general adjunct, Bogdan Bârzoi arată că există alte probleme care împiedică deschiderea pe timpul verii a terenurilor de sport.

„Noi ne dorim foarte mult ca toţi copiii din judeţul Iaşi să poată intra pe terenurile de sport ale şcolilor ca odinioară. Cu legislaţia actuală şi infrastructura pe care o avem, implică eforturi din partea autorităţilor locale destul de mari. Organizarea acestei activităţi, pentru că vorbim de o activitate cu minori, în mare parte, necesită o responsabilitatea foarte mare pentru ce se întâmplă pe terenurile de sport. Vorbim de personal insuficient pentru pază şi protecţie, dar dacă primăriile se implică, nu este nicio problemă. În momentul de faţă, cu personalul şcolilor nu se poate asigura accesul copiilor pe terenurile de sport. Este nevoie de un singur caz în care să se întâmple o nenorocire şi ne vom pune întrebarea cine ar fi trebuit să răspundă, a declarat Bogdan Bârzoi.

Category: Iasi News, Stiri