www.4Iasi.ro

Stiri, economie, politică, mass-media, dezbateri, controverse, rapoarte, ştiri de ultima ora, informatii politice, ştiri economice din Romania, ultima ora de stiri, actualităţi, titluri de ziar, ştiri internaţionale, stil de viata, moda, sport, horoscop, auto

Liberalii ieșeni nu au primit nicio funcție importantă la nivel central

La alegerile interne de la sfârșitul săptămânii trecute, niciun liberal ieșean nu a fost desemnat în conducerea centrală a partidului.

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a ales duminică noua echipă de conducere centrală a partidului – Biroul Executiv (BEx). Toţi prim-vicepreşedinţii, precum şi majoritatea covârşitoare a vicepreşedinţilor şi membrilor BEx sunt din echipa lui Ludovic Orban.

Primul dintre cei aleşi în conducerea centrală a PNL a fost noul secretar general. La propunerea preşedintelui Ludovic Orban, Consiliul Naţional l-a ales cu 1.615 voturi pe deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău în funcţia de secretar general.

Cei patru prim-vicepreşedinţi ai PNL au fost aleşi şi ei tot dintre susţinătorii lui Ludovic Orban. Astfel, liderul PNL Oradea, Ilie Bolojan, a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice cu 1.292 de voturi, iar preşedinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, a obţinut funcţia de prim-vicepreşedinte pe comunicare cu 1.161 de voturi. Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a fost ales prim-vicepreşdinte pe relaţii internaţionale cu 1.329 de voturi, în vreme ce Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, a obţinut postul de prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societatea civilă cu 1.264 de voturi.

Prima şedinţă a noii conduceri centrale a PNL are loc luni, 18 iunie, şi va decide modul în care liberalii se vor poziţiona faţă de moţiunea de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu.

Category: Iasi News, Stiri