www.4Iasi.ro

Stiri, economie, politică, mass-media, dezbateri, controverse, rapoarte, ştiri de ultima ora, informatii politice, ştiri economice din Romania, ultima ora de stiri, actualităţi, titluri de ziar, ştiri internaţionale, stil de viata, moda, sport, horoscop, auto

Emoţii mari pentru absolvenţii de gimnaziu la evaluarea națională!

Peste 144.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt înscriși la Evaluarea Națională, care a început luni, 18 iunie, cu proba scrisa la Limba și literatura română.

La Evaluarea Națională Română, elevii au avut de argumentat de ce poezia Ploaia aparține genului liric, iar la subiectul al doilea au avut de scris despre o competiție sportivă.

În judeţul Iaşi sunt înscrişi 6.106 candidaţi, care au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română în 181 de centre de examen. De ase­menea, în cadrul acestor probe sunt implicaţi peste 2.500 de profesori, care fac parte din comisii, atât de corectare cât şi de supraveghere a probelor.

Următoarea probă va avea loc miercuri, pe data de 21 iunie, elevii urmând să participe la examenul scris la Matematică. Pe data de 22 iunie se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura maternă, acolo unde este cazul, iar rezultatele vor fi afişate pe data de 26 iunie, până la ora 16.

Elevii nemulţumiţi pot depune contestaţiile în ziua aflării rezultatelor, în intervalul orar 16.00-20.00, în perioada 27-29 iunie urmând ca acestea să fie rezolvate. Rezultatele finale vor fi aflate de către elevi pe data de 30 iunie.

Elevii nu au voie să aibă asupra lor nici un fel de dispozitiv electronic, ziare, reviste sau cărţi. Materialele nepermise în sala de examen vor fi introduse într-un un plic sau o pungă, împreună cu un bilet sau o etichetă pe care se notează numele şi prenumele posesorului, care va fi păstrat până după predarea lucrărilor scrise într-o sală special stabilită pentru depozitarea obiectelor personale, supravegheată de o persoană desemnată de comisia din unitatea de în­văţământ. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru cadrele didactice care su­praveghează elevii.

Category: Iasi News, Stiri