www.4Iasi.ro

Stiri, economie, politică, mass-media, dezbateri, controverse, rapoarte, ştiri de ultima ora, informatii politice, ştiri economice din Romania, ultima ora de stiri, actualităţi, titluri de ziar, ştiri internaţionale, stil de viata, moda, sport, horoscop, auto

Acțiune în forță a DIICOT! Obiectiv: evaziunea din… extensiile de păr

Miercuri, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţinilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, la persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Interesant este subiectul acestei acțiuni: comercializarea extensiilor de păr. Astfel, s-a reţinut faptul că mai multe persoane au ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor produsului amintit mai sus (prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată), în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a TVA.

Anchetatorii au arătat că marfa importată a fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 1.300.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, opt laptop-uri, trei calculatoare, 11 stick-uri de memorie, patru hard-disk-uri externe, o tabletă şi un card de memorie, au declarat reprezentanţii DIICOT.

Category: Iasi News, Stiri